Bambaşka tatların keşfedildiği, huzur ve mutluluğun çoğaldığı bir yıl dileğiyle...
Sonbahar boyunca titizlikle işlenen üzümlerden elde ettiğimiz şaraplarımız mahzenlerde dinleniyor ve dinlendikçe de tatları gelişiyor. Onlar dinlenirken, zaman bizim için heyecan ve sabırla geçiyor. Çünkü şaraplar, evrimlerini tamamlamak için sabırla beklenmesi gereken böylesi bir süreç istiyor.
Kapadokya bölgesi, Ocak ayının kendine has soğuğuyla ünlü iken; son iki senedir bu durum tersine döndü. Eski dondurucu soğukların aksine bu yıl da gayet ılıman geçen bir Ocak ayı yaşanıyor. Dolayısıyla alıştığımız kar da yerini yağmura bırakıyor. Toprağın nemliliğinin artmasına büyük katkısı olan bu yağmurlar, ilkbaharda fidanlar uyanınca, onlara büyük bir sürpriz yapmaya hazırlanıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder