1 Mart 2010 Pazartesi

Istanbul’da Türk şaraplarının tadımı

Pazartesi günü Ingiltere’den gelen 7 ünlü gazeteci ile Turasan adına Hasan Turasan ile birlikte katıldiığımız Türkiye’nin 15 seçkin şarap üreticisi Istanbul’da bir araya geldi.
Bu Türk şarabının dünyaya tanıtılması ve Türk şarapçılığının son yıllarda nedenli geliştiğinin gösterilmesi açısından oldukça önemli bir etkinlikti. Aynı zamanda biz şarap üreticileri için karşılıklı ürünlerimizi tanıma açısından da çok enteressan ve yararlı oldu. Çoğu şarap benim açımdan oldukça ilginçti.
Zengin aromalı şaraplar üretilmesine rağmen, meşenin çok fazla kullanılmasıyla bu aromalar maalesef geri planda kalmıştır.
Bana göre iyi şarap sadece meşe ile yoğunlaştırılmış şarap demek değildir. Nitekim dünyadaki çoğu iyi şarap üzümün varyetesinin ve “teruar”ının öne çıkmasını sağlayan şaraplardır. Ne yazık ki çoğu güzel türk şarabı meşenin aromalarıyla makyajlanıyor ve üzüm çesidinden gelen aromaların üstü örtülüyor. Umut verici olan bu durumun zamanla azalacak olması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder