3 Haziran 2010 Perşembe

Şişeleme

Sizlere bağlarımız hakkında çok bilgi verdim. Sıra şarap mahzenimiz ve şişeleme bölümlerimizde. 
Bahar aylarında ve yaza doğru işlerimizin büyük bir kısmını şişeleme oluşturur. Bu şarapların satıştan önce geçirdiği son teknik aşamadır. 
Şişeleme kesinlikle bir son dakika olayı değildir. Şarap önceden hazırlanmalıdır. Bazen bu 3 ayı alır. 
Bu aşamada şarap çok kırılgandır. En küçük bir hata bile çok büyük felaketlerin oluşmasına sebep olur. Yapılan her hazırlığın tam anlamı ile yapılması gerekmektedir. Turasan takımı bu hazırlıkların tamamının bilincindedir ve hepsini layığıyla yaparlar. 
Şişeler önce yıkanıyor ve kurutuluyor : 
sonra dolduruluyor (resimde Turasan Roze 2009) :
mantarlanıyor : 


etiketleniyor ve kolileniyor : 
Dolumun hemen bitiminden sonra mantarın eski formunu alması adına şarap şişeleri 1 ile 2 gün dikey bekletiliyor. Sonrasında koliler çevriliyor ve mantarları şarapla temas edecek şekilde bekletiliyor.
Mahzenlerimizde ürünlerimiz şişelenmiş bir vaziyette yıllandırılıyorlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder