9 Haziran 2010 Çarşamba

Turasan Roze 2009

Roze (pembe şaraplar) 2 yıl öncesine kadar Turkiye’de tüketilen şarapların arasında değilken şu an tüketim oranı gittikçe artan bir potansiyele sahip olmaya başladı. 
Bu da oldukça sevindirici. Böylece her geçen süre zarfında daha çok insan pembe şaraplara yöneliyor. Hem ucuz oluşu hem de birden çok alternatifteki yiyecekler ile uyum sağlaması pembe şarapların öne çıkmasını sağlıyor.

2007'den beri Turasan ailesi Kalecik Karası ve Öküzgözü üzümlerinin karışımlarından yapılan pembe şarapları üretiyor. Kalecik Karası ve Öküzgözü üzümleri kabukları ile birlikte çok az miktar tutulup arzulanan renk elde edildiğinde kabuklarından ve çekirdeklerinden ayrılıyor ve elde edilen bu pembe üzüm suyu beyaz şarapta olduğu gibi fermente ediliyor. 
 

Turasan roze 2009'un %65 Kalecik'te yer alan Kalecik Karası üzümlerinden, %35 ise Elazığ'da yer alan Öküzgözü üzümlerinden yapılmaktadır. 
İçinde maviliklerin de gizlendiği açık bir pembe renge sahip. 
Burunda da en az renkte olduğu kadar parlak kokular hissediliyor: nar şurubu, çilek, siyah frenk üzümü, vişne, biber ve meyankökü
Damakta ise 2009 yılı hasadının asitliği ve üzümden gelen yuvarlaklığın yanı sıra nar şurubu, karamel, şekerlenmiş elma, siyah kuş üzümü ve çilek hissediliyor.

Diğer bütün pembe şaraplar gibi 3 yıl içinde ve yazın 6-8 derecelerde, yıl sonuna doğru ise 8-10 derecelerde tüketilmelidir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder