12 Mart 2010 Cuma

Şarap ve Mevsimler

Bir Şarap sıradan bir içecek gibi anılmaz ve sıradan bir içkiden kesinlikle çok farklıdır.
Örneğin bir soda veya bira içtiğinizde ya da yoğurt yediğinizde tatları ocak ayında da ilkbahar boyunca da ya eylül ayı boyunca aynıdır. Şarapta ise durum tamamen farklıdır. Canlılığı sürer zaman ilerledikçe aylar geçtikçe tadında gelişmeler olur. Bahar geliyor havalar ısınıyor bitkiler uyanıyor. Havalar ısındıkça şarapların aromalarını ortaya çıkarıyor. Yapılan testler şarapların tatlarının ilerlediğini gösteriyor.

Turasan Cabernet Sauvignon 2008'in satışı başlamış durumda : 

Rengi yoğun siyah. Burunda ilk olarak truffle, koyu çikolata ve ardıç meyvesi kokuları hakim. Bu kokuların altında biber ve böğürtlen kokuları gizli. Daha da derinlerde yabani çilek, vanilya ve kızarmış kokuların gizli dokunuşları mevcut. 

Damakta ise güçlü gövdeye sahip kara meyve, baharat aromaları baskın.
Soslu etli yemeklere ve ızgaralara eşlik edebilecek bu şarabın, meraklıları adına çikolatalı tatlılarla denenmesi de tavsiye edilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder