19 Mart 2010 Cuma

Türkiye'de Şarabın Fiyatı



Ürgüp'te bir mahzene sahip olduğumuz için çok şanslı olduğumuzu düşünüyoruz. Bu sayede hergün çok sayıda insan tarafından ziyaret ediliyor, sizlerle konuşma olanağı buluyor, sizden şaraplarımızın durumu hakkında bilgi alıyor ve bu bilgiler ışığında ürünlerimizi daha da iyileştirmeye çalışıyoruz. 

En sık konuşulan konulardan biri şarabın fiyatı. Bildiğiniz gibi ülkemizde yıllardır vergi çok yüksek. Bu tabii yeni bir şey değil. Bunun dışında arka planda oldukça büyük bir iş var. Örneğin 2010 yılındayız ve 2008'in cabernet sauvignon'unu daha yeni satmaya başlıyoruz. Bu bağlarda 2007 yılında çalışmaya başladık. Yani 3 yıllık bir çalışmadan söz ediyoruz. 

Benim anlamakta güçlük çektiğim konu birçok otel ve restaurantta niçin şarabın giriş fiyatınn 5, 6 katına satıldığı. Bu, insanları şaraptan uzaklaştırıyor ve o yüzden bira veya su içiyorlar. Oysa ki benim kanımca şarap türk mutfağı ile oldukça güzel bir uyum sağlıyor.

Bu konuda size son derece mantıklı şarap fiyatları sunan iki çok güzel tesis adı söyleyebilirim. 


Bunlardan biri Kapadokya'da, Uçhisar'da : Sahiplerinden biri şarap tutkunu ve şarap turizmi uzmanı olan Şıra Kapadokya Otel www.hotelsira.com







Diğeri de Antalya yakınlarında Finike'de : Sahipleri Türkiye aşığı Fransızlar olan "Villa - hôtel l'Orangeraie" http://www.orangeraie-de-finike.com/ 


Bu isimler iki tesisle sınırlı değil ancak gerçekten oldukça ender. Onlara, şarap gibi Türk gastronomisinin önemli bir ürününü bu kadar güzel değerlendirdikleri için teşekkür ediyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder