16 Nisan 2010 Cuma

Öküzgözü 2008

Öküzgözü 2008 birkaç gündür piyasada. Bu şarap, sadece Elazığ bölgesinde yetişen Öküzgözü üzümlerinden üretilmiştir.
 
Büyük üzüm tanesi ile bu üzüm çesidi şaraba koyu bir renk ve yoğun bir koku verir.
Burun sırasıyla vişne, siyah kiraz, erik ve daha sonrada kuru kayısı ve kekiğin doğal kokularını alır.
Ağızda ise, kuşüzümü ve çilek reçeli karışımını karabiberin baharatımsı tadı ile birlikte hissedilir.
Meyvemsi tadıyla bu şarap, sosta pişirilmiş beyaz etlerle veya az baharatlı kırmızı etlerle birlikte çok uyumludur.
Kırmızı şarap için en ideal servis ısısı 18-20°C dir. Üzümün meyvemsi tadını yükseltmek ve baharat tadının daha az hissedilmesini sağlamak için Öküzgözü 2008 rekoltesi 16°C de servis yapılabilir. 

Keyifli tadım dileklerimizle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder