30 Nisan 2010 Cuma

Zeynep bağı

Turasan bağlarından biri Ürgüp, Kapadokya'da 1050 metre rakımda bulunmaktadır ve dünyanın en yüksek bağlarından biridir.
Bu 200 dönüm parsele, Hasan Turasan'ın kızı olan Zeynep'in adı verilmiştir. 2001 hem Zeynep Turasan'ın doğum yılı hem de bağın oluşum yılıdır. 
Yarın itibariyle Mayıs ayına girmiş olacağız ve havalar hızla ısınmaya başlayacak. An itibariyle filizlenmekte olan Chardonnay'in büyümesi için bu durum olumlu olacaktır.  
Chardonnay fidanı

Asmalar arasında aşırı rekabetin önüne geçmek için, her ikinci sıra hafifçe sürülmelidir.
Rotovatör yardımıyla otlar toprağın hemen altına gömülebilmekte ve hızla organik maddeye dönüşebilmektedir.
Bu uygulama toprağı zenginleştirdiği için çok faydalıdır. Su ve hava sirkülasyonu daha iyi olur ve toprak içi hayat daha çabuk gelişebilir (mantar, bakteri, solucan...)
Çoğu zaman şarabın kalitesinin 80% oranında üzümün kalitesi bağlı olduğunu duyarız. Üzümün kalitesi de 50% oranında üzerinde yetiştiği toprağın ve toprağın işlenmesinin kalitesine bağlıdır. İyi üzüm yetiştirebilmesi için toprak canlı olmalıdır!
Diğer nedenlerin yanı sıra tam da bu özel nedenle bağlarımızda asla kimyasal yabani ot ölüdürücüler kulanmamaktayız. Kalitatif olarak sonuçlara bakıldığında; güzel, daha çok ve dengeli meyve veren asmalar görebilmekteyiz. Dahası bahar aylarında bağlarımızda küçük güzel çiçeklere de sahip olabiliyoruz.
Sıralar arası

Bağda bir uğur böceği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder